Кандидатът за служебен премиер ще се срещне с президента в петък

...
Кандидатът за служебен премиер ще се срещне с президента в петък
Коментари Харесай

Кандидатът за служебен премиер се среща с Радев в петък

Кандидатът за длъжностен премиер ще се срещне с президента в петък (5 април) в 9:30 ч. Държавният глава разпореди на Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление. В сходство с Конституцията Румен Радев ще организира и наложителните съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание.
Главчев е първият длъжностен министър-председател, определен съгласно шестата корекция на Конституцията. Той е магистър по интернационалните стопански връзки и по счетоводна отчетност. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран инспектор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Депутат от партия ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-то до 46-то Народно заседание. През юли 2023 година беше определен от 49-ото Народно заседание за ръководител на Сметната палата със седемгодишен мандат.
Преди да се спре на Главчев за претендент за длъжностен министър председател, Радев организира срещи и с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, шефа на Българска народна банка Димитър Радев и подуправителите на централната банка – Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров. Разговори имаше още с омбудсмана Диана Ковачева, а процедурата завърши със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР